donderdag, april 18, 2024
PersPolitiek

Nieuwe conservatieve partij in de maak

GOUDA – Er is een nieuwe, brede conservatieve partij in de maak. Die is er vóór de volgende Kamerverkiezingen, verzekert initiatiefnemer Cor Verkade. Wie de lijsttrekker wordt, wil hij nog niet zeggen.

De nieuwe partij moet een alternatief worden voor niet-confessionele stemmers die toch conservatief willen stemmen, stelt Cor Verkade, een van de drijvende krachten achter de partij in oprichting. De vastgoedondernemer, jurist en politicoloog vindt dat de SGP met Elbert Dijkgraaf met stip als conservatiefste Kamerlid dat alternatief niet biedt. De staatkundig gereformeerden zijn met hun strikt religieuze grondslag voor veel conservatieven een struikelblok, aldus Verkade.
De PVV en eerder Trots op Nederland van Rita Verdonk acht Verkade ook geen serieus alternatief voor de conservatieve stemmer. Daarom werkt hij zelf aan een ‘waardige, intellectueel verantwoorde conservatieve partij’. Op het moment dat er Kamerverkiezingen zijn – in 2017, of eerder, wanneer het kabinet voortijdig struikelt – wil Verkade de partij presenteren. Hij wil nog niet zeggen wie de eerste lijsttrekker wordt. ‘De gesprekken daarover zijn nog gaande’, zeg hij.

2 gedachten over “Nieuwe conservatieve partij in de maak

 • Jan van de Wetering

  Ik heb geen politieke ambities. Sterker nog, ooit heb ik gezegd dat ik van alles bestuurlijk wil uit proberen behalve de politiek. Maar waarom nu nog meer versnippering binnen de christelijke partijen. De opdracht is juist om te binden! Beste Cor, bezint eer je begint!

  Beantwoorden
  • D.J. Kats

   Inmiddels is het 2018. Wat er aan zichzelf noemende conservatisme hebben gekregen is het FvD. Bepaald conservatief is deze partij niet, want er moet veel veranderen. En er is een sterk maskbasrheidsgeloof in deze partij. Nog een partij erbij, nog meer van die mannetjes ?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *