dinsdag, mei 28, 2024
Politiek

Clinton of Trump?

Mr. Cor Verkade, betrokken bij het Conservatief Café, is columnist bij de Reformatorische Omroep, komt als vastgoedondernemer af en toe in Amerika:
„Ik wens dat Trump president wordt. Tegelijk zou het mooi zijn als hij na zijn verkiezing ten spoedigste niet meer in staat zal zijn zijn werk te doen, zodat zijn runningmate, vice-president Mike Pence, Amerika gaat leiden. Pence is van de vier kandidaten (de aspirant-presidenten en hun runningmates) verreweg de beste kandidaat, qua moraal en politieke visie.

Dat Amerika nu zulke gekke verkiezingen beleeft, is voor een belangrijk deel te wijten aan acht jaar regering-Obama. Die man heeft er zo’n puinhoop van gemaakt en in de wereld (Midden-Oosten-problematiek) en zijn eigen land (waaronder de medische ethische thema’s en het dwangmatige gelijkheidsdenken)zo veel ergs tot stand gebracht, dat het Amerikaanse volk zo wanhopig is dat er of een heel vreemde man of een gevaarlijke vrouw aan de macht komt. De keuze is zó vreemd dat wie het ook wordt er nog nooit zo’n impopulaire president zal zijn.

Ik ben geschrokken van de vunzige taal van Trump. Die man is gestoord. Het is natuurlijk ontzettend genant dat zo’n vreemde man kandidaat-president is. Blijkbaar is het Amerikaanse volk wanhopig.

Ondanks de vieze taal die Trump uitkraamt, hoop ik dat hij wint. Zijn pro-Israëlvisie is voor mij daarbij doorslaggevend. Volgens zijn zoon (die ik meer vertrouw dan hemzelf…) zou pa Trump in huiselijke kring hebben gezegd dat hij president moest worden toen hij het nieuws vernam dat Obama met Iran een levensgevaarlijk nucleair verdrag sloot. Dat verdrag is fnuikend voor Israël en de wereldvrede. Trumps visie op Israël is vele malen gezonder dan Clintons zienswijze.
De te verwachten gekkigheid uit Trumps mond gedurende de komende vier jaren wordt rijkelijk gecompenseerd door de invloed van de komende vier jaar voor het leven te benoemen rechters

Iets anders waarom ik ondanks alles blij zal zijn als Trump gekozen wordt is het feit dat in Amerika alle hoge ambtenaarsstoelen gekoppeld zijn aan de politieke partij van de president. De duizenden ambtenaren die er komen als Trump gekozen wordt, zullen veel conservatiever zijn dan de mensen van Clinton. Nu maar hopen en bidden dat Trump zich zal laten adviseren door verstandige mensen, mocht hij de nieuwe president worden

Lees ook http://www.corverkade.nl/politiek/trumps-waardige-analyse-bij-schietincident/

 

 

Een gedachte over “Clinton of Trump?

  • H.D. Van Duijne

    Achteraf gezien heb je het toch wat mis met Trump. Al zijn adviseurs zijn weg.
    Het enige positieve is dat hij in Jeruzalem de ambassade wilt vestigen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *